Hava Durumu
HABERLER
    DÜVE ALIM DESTEĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI
    2020 YILI 2.DÖNEM BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR
    KKYDP 14.2 ETAP BAŞLADI
    2020 YILI BUZAĞI DESTEKLEME BAŞVURULARINDA 2.DÖNEM
    MANİSA İLİ DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ GENEL KURUL İLANI
    ÜRETİCİLER BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE
    “ALO BUZAĞI” UYGULAMASINA YOĞUN İLGİ
    DAMIZLIK BİRLİĞİ ÜYELERİNE ALIŞVERİŞ KOLAYLIĞI
    SÜT BAYRAMI ÖDEMİŞ’TE YAPILDI
    DAMIZLIK BİRLİĞİ ÜYELERİNE AVANTAJLI KREDİ
    MERALARIN İMARA AÇILMASI HAYVANCILIĞA DARBE VURUR
    MEVLİD KANDİLİ’NDE VATANDAŞLARA SÜT İKRAMI
    DAMIZLIK BİRLİĞİ ÜYELERİNE MÜJDE!
    DAMIZLIK BİRLİĞİ ÜYELERİNE DÜVE ALIM KREDİSİ
    BERBER’DEN DAMIZLIK BİRLİĞİ’NE ZİYARET VE ÖVGÜ
    KÜPELEME YETKİSİ BİRLİĞİMİZDE
    BİRLİĞİMİZ ARAÇ FİLOSUNU BÜYÜTÜYOR
    2011 OCAK ŞUBAT MART SÜT PRİMLERİ MAYIS AYINDA ÖDENİYOR
    TURİZM HAFTASINDA SÜT DAĞITTIK
    T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş.TARAFINDAN KULLANDIRILAN DÜŞÜK FAİZLİ YATIRIM VE İŞLETME KREDİLERİ UYGULAMA TEBLİĞİ YAYINLANDI
    AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI ARİF KOŞAR BİRLİĞİMİZE ZİYARET ETTİ
    KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARINI DESTEKLEME PROĞRAMI AÇIKLANDI
    2011 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER AÇIKLANDI
    SÜTTEKİ SORUNLAR DENİZLİ DE TARTIŞILDI
    ZİRAAT BANKASI TARIMSAL BANKACILIKTAN BİRLİĞİMİZE ZİYARET
    ANADOLU HAYVANCILIK VE BİRLİĞİMİZ 2010 YILI İŞBİRLİĞİNE İMZA ATTI
    BİRLİĞİMİZDEN EĞİTİM SEFERBERLİĞİ BAŞLATILDI
    ÜRETİCİLERE MAZOT, GÜBRE VE TOPRAK ANALİZİ ÖDEMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK
    KKYDP 2010 YILI MAKİNE EKİPMAN HİBE KABULLERİ AÇIKLANDI
    BAŞKANIMIZ İZİMDER TOPLANTISINDA
    ÖN SOYKÜTÜĞÜ KÜPELEME YETKİ DEVRİ YAPILDI
    BAŞKANIMIZ AHMET KIRLIOĞLU’NUN SÜT GÜNÜ MESAJI
    TAHİR TÜFEKÇİ YE TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ
    2010 YILI ANAÇ DESTEKLEMELERİ ÖDENDİ
    MERKEZ BİRLİĞİ YENİ BİNASINDA
    SEL MAĞDURUNA BORÇ ERTELEME DON ZARARINA DESTEK
    YENİ HİZMET BİNAMIZDAYIZ
    DEMİRCİ DE EĞİTİM TOPLANTISI YAPILDI
    ZOOTEK HAYVANCILIK TİC.LTD.ŞTİ. FİRMASINDAN EŞLEŞTİRME EĞİTİMİ
    SALİHLİDE EĞİTİM TOPLANTISI YAPILDI
    ÜRETİCİMİZE ZİRAAT BANKASINDAN BÜYÜK FIRSAT
    BİRLİK BAŞKANIMIZ EGE TV DE ET İTHALATI’NI DEĞERLENDİRDİ..
    SEKTÖRÜMÜZ CANLANIYOR KIZLARIMIZ KURTULUYOR...
    MANİSA İL GENEL MECLİS BAŞKANIMIZ BİRLİĞİMİZE ZİYARETTE BULUNDU
    MANİSA’DA SÜT ŞÖLENİ...
    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi Birliğimize Ziyaret Etti
    DAMIZLIK DÜVE SATIŞLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR...
    BİRLİK TANITIM
    YENİASIR TV SÜT HAYVANCILIĞININ SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
Para Piyasaları
Anket
E-Bülten
 Ad Soyad :  
 E-Posta   :
ekle    çıkar

1 Ocak-15 Mayıs tarihleri arasında sel afetine maruz kalan 17 ilde zarar gören Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan tarımsal kredi borçları bir yıl süreyle ertelenecek.

 Bakanlar Kurulunun "2010 Yılında Meydana Gelen Sel Afetleri Nedeniyle Zarar Gören Gerçek ve Tüzel Kişi Üreticilerin T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerine (TKK) olan Tarımsal Kredi Borçlarının Ertelenmesine İlişkin Kararı" Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, 1 Ocak-15 Mayıs 2010 tarihleri arasında sel afetine maruz kalan "Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Antalya, Aydın, Batman, Bingöl, Bursa, Çanakkale, Edirne, İzmir, Kars, Kırklareli, Manisa, Muş ve Uşak" illerinde faaliyet gösteren ve sel afeti sebebiyle ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları veya seraları en az yüzde 30 oranında zarar gören ve bu durumları il veya ilçe hasar tespit komisyonlarınca belirlenen gerçek ve tüzel kişi üreticilerin Banka ve TKK tarafından kullandırılan (Hazine kaynağına dönüşmüş krediler dahil) ve kararın yayımı tarihi itibarıyla vadesi/taksit vadesi/hesap devresi henüz gelmemiş olmakla birlikte bir yıl içinde dolacak olan veya vadesinden itibaren 90 günlük bekleme süresi içerisinde olan tarımsal kredi borçları, vadesinde/taksit vadesinde/hesap devresinde ilgili mevzuatına göre faiz tahakkuk ettirilmek suretiyle vade tarihinden/taksit vadesinden/hesap devresinden itibaren bir yıl süreyle ertelenecek.

Banka ve TKK’nın Tasfiye Olunacak Alacaklar hesaplarında kayıtlı veya kayıtlı olması gereken tarımsal kredi borçları ise bu kararın yayımı tarihini takip eden ayın birinci işgünü itibarıyla faiz tahakkuk ettirilmeksizin bu tarihten itibaren bir yıl süreyle ertelenecek. Banka ve TKK tarafından ertelenen tarımsal kredi borçlarına erteleme döneminde yüzde 7 faiz yürütülecek. Banka ve TKK’nın, bu karar kapsamında ertelenen kredilerden dolayı doğacak gelir kayıpları; ilgisine göre banka tarafından uygulanan cari tarımsal kredi veya cari tarımsal kredi temerrüt faiz oranı ile yüzde 7 arasındaki fark esas alınarak hesaplanacak.

Söz konusu gelir kayıplarına mahsuben, incelemeler sonucunda, kesin gelir kaybı tespit edilene kadar banka ve TKK’nın zarara uğramaması amacıyla bu karar kapsamında önceden yapılacak ödemeler Hazine Müsteşarlığınca ilgili yıl bütçelerine bu amaçla konulan ödenekten karşılanacak. Bu karar kapsamında il veya ilçe hasar tespit komisyonu kararları üzerine, bakanlık il ve ilçe müdürlüklerince Çiftçi Kayıt Sistemine göre oluşturulacak icmallerin birer sureti banka ve TKK’ya gönderilecek.

Erteleme işlemleri bu icmaller esas alınarak gerçekleştirilecek. Dondan zarar gören çiftçilere telafi destek ödemesi Öte yandan, Bakanlar Kurulunun "2010 Yılında Meydana Gelen ve 5363 Sayılı Tarım Sigortaları Kanunu Kapsamı Dışında Kalan Don Afetleri Nedeniyle Zarar Gören Çiftçilere Telafi Edici Destek Ödemesi Yapılması ve Bu Çiftçilerin T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ile Tarım Kredi Kooperatiflerine Olan Tarımsal Kredi Borçlarının Ertelenmesine İlişkin Karar" da Resmi Gazetede yayımlandı. Karara göre, 1 Ocak 2010 - 30 Nisan 2010 tarihleri arasında don afetine maruz kalan "Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Antalya, Balıkesir, Burdur, Bursa, Denizli, Elazığ, Eskişehir, Isparta, İzmir, Karaman, Kayseri, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Kahramanmaraş, Muğla, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tekirdağ, Tokat ve Yozgat" illerinde, karar kapsamındaki ürünleri yüzde 30 ve üzeri zarar gördüğü il veya ilçe hasar tespit komisyonlarınca belirlenen ÇKS;ye kayıtlı çiftçilere (kamu tüzel kişileri hariç), dekar başına 150 TL don afeti desteği ödenecek.

Don afeti desteğinden yararlanmak isteyen çiftçiler, bu Kararın yayımı tarihinden itibaren bir ay içerisinde, ÇKS bilgilerini güncelleyerek Bakanlık il ve ilçe müdürlüklerine dilekçe ile müracaat edecekler. İlgili merciler kendilerine ibraz edilen ve ödemelere esas teşkil eden belgelerin kontrolünden ve kendilerinin hazırladıkları belgelerden sorumludur. Bu yükümlülüğünü yerine getirmeyerek, haksız yere don afeti desteği ödemesine neden olanlar ile haksız yere destekleme ödemesinden yararlanmak üzere sahte veya içeriği itibarıyla gerçek dışı belge düzenleyen ve kullananlar hakkında gerekli cezai ve diğer işlemler yapılacak. Haksız yere don afeti desteği ödemesinden yararlanıldığının tespit edilmesi halinde, yapılan ödemeler, ödeme yapılan çiftçilerden 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde geri alınacak.

Destekleme ödemelerinden, idari hata sonucu düzenlenen belgelerle yapılan ödemeler hariç, haksız yere yararlandığı tespit edilen üreticiler beş yıl süreyle hiçbir destekleme programından yararlandırılmayacak. Söz konusu kararların yayımı tarihi itibarıyla, borçları Tasfiye Olunacak Alacaklar hesaplarında kayıtlı çiftçiler ile borçları 90 günlük bekleme süresi içerisinde bulunan çiftçiler, Kararın yayımı tarihinden itibaren bir ay içerisinde, kredi borçlarının vadesi/taksit vadesi/hesap devresi henüz gelmemiş olmakla birlikte bir yıllık süre içerisinde dolacak olan çiftçiler ise vade/taksit vadesi/hesap devresinden itibaren bir ay içerisinde, ÇKS bilgilerini güncelleyerek borçlu bulundukları Banka ve/veya TKK;ye yazılı olarak müracaat edecekler

2010 YILI DON ZARARI DESTEĞİ BAKANLAR KURULU KARARI

2010 YILI SEL FELAKETİ BORÇ ERTELEME BAKANLAR KURULU KARARI

Bu sitenin tüm hakları saklıdır Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği